Hvem kan deltage ? 

Tryk på ikon eller billede og læs mere om, hvordan du som kommune, virksomhed, forsyning, landbrug, folkekirke eller borger, kan deltage i et energifællesskab med fællesskabsfordele til gavn for dit lokalsamfund.

Kommuner

2024-10-03

Kommuner kan i energifællesskaber medvirke til at lokalsamfund kan forsyne sig selv med billig grøn strøm og energi. Det skaber mulighed for bosætning i en erhvervsvenlig, energi- og CO2-neutral kommune.

Folkekirkens jorder dækker hele Danmark. Størstedelen er udlejet til almindeligt landbrug, men folkekirkens lokale menighedsråd kan som landets 3. største ejendomsejer faktisk udleje kirkens jorder til grøn energi. På vegne af lokalsamfund kan energifællesskaber eje, producere, lagre og dele grøn strøm med fællesskabsfordele.

Små og mellemstore virksomheder (SMV), herunder landbrug og forbrugerejet forsyning kan deltage i energifællesskaber, der kan forsyne sig selv med billig grøn strøm fra vedvarende energianlæg.

Borgere

2024-08-31

At være nabo til et biogasanlæg eller en svinefarm uden mulighed for nabokompensation eller at blive nabo til vedvarende energianlæg, er en forandring for de fleste. Også for borgere, hvor marker af solceller og vindmøller ikke ledsages af gevinster, der overstiger ulemperne.


ENERGISAMFUND samler lokalsamfund om fremtidens vedvarende energianlæg med fællesskabsfordele til gavn for vores lokalsamfund, sogne og kommuner. Energifællesskaber kan indgå aftaler om at udvikle, eje, producere, lagre, forbruge og dele grøn energi.

Deltag

og modtag information om, hvordan du eller din kommune kan blive deltager i grøn energiomstilling med fællesskabsfordele til gavn for dit lokalsamfund.

Energifællesskaber har tre fællesskabsfordele

Miljømæssige (og landskabsfaglige)

Økonomiske

Sociale

De kan til kostpris beskæftige sig med

  1. Deling og aggregering af energi
  2. Grøn energiproduktion til forbrug 
  3. Energilagring til senere forbrug
  4. Lade-punkter til opladning af elektriske køretøjer
  5. Andre energi- og systemydelser